Bubbel på is

Sedan Moët & Chandon grundades 1743 har vingården i Champagne nått en enorm status som världens mesta bubbel. Nu tar de ett nytt djärvt steg och lanserar en champagne som ska serveras med is.

Namnet är Moët & Chandon Ice Ipérial och är en blandning av Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay.

Doften beskrivs som tropisk fruktig och blommig. Enligt Benoit Goeuz, vinmakaren på Moët som skapat Impérial Ice, fungerar isen som en slags sista ingrediens som förhöjer smaken.

Han tillägger också att några färska mytablad, ett par jordgubbar och lite riven lime i glaset är gott ihop med skumpan som släpps den första juni. 

Något för sommarkalaset på landet? Får väl se om detta blir någon hit, Moets ordinarie sortiment kittlar ju sällan redaktionens smaklökar. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0